dimecres, 28 de juliol del 2010

INDIGNACIÓ





Novel•la ambientada els Estats Units, l’any 1951.Marcus Messner, es el protagonista i el narrador, Jove universitari jueu, fill d’un carnisser Kosher. Estudia i treballa molt per no haver d’anar a la guerra de Corea.Comença segon de carrera a la universitat de Winesburg (a més de 800 Km. de la seva llar) vol fugir de l’entorn familiar, de les paranoies del seu pare, obsessionat pel seu benestar.
Indignació explica la història de la formació d’un home, de les oportunitats que li ofereix la vida i dels obstacles amb què topa.
Crida l’atenció el fet de que en l’índex el títol del que ve a ser el primer capítol sigui: “Sota l’efecte de la morfina”. Es en la pagina 56 que se'ns revela que la història ens l’explica en Marcus un cop mort.

dissabte, 24 de juliol del 2010

EL MESTRE D'ÀNIMES



Obra d’ Irene Nemirovski, publicada en forma de fulletó a Gringoire, entre el mes de Maig i Agost del 1939, readitada per primer cop en forma de llibre l’any 2006.

Dario Asfar, un jove metge rus, arriba a Niça a l’any 1920 amb la seva dona a punt de parir, sense diners i amb dificultats pera aconseguir clientela, dons al ser extranjer la gent no l’ acepta i desconfien d’ell. Obsessionat per triomfar i aprofitant el creixent augue del psicoanàlisis, es converteix en un terapeuta, en “el mestre d’ animes”. Però l’èxit tan desitjat tindrà repercussions impensables.

dijous, 8 de juliol del 2010

A LA PLATJA DE CHESIL




Novel·la del Britanic Ian McEvan. La història esta ambientada a l'any 1962, dos joves de 22 anys, l'Edward, licenciat d'història i la Florence, violinista, s' acaben de casar, tots dos son verges, s'estimen i es preparen per la nit de noces.
L'acció passa en unes hores, el narrador contraposa els punts de vista dels dos protagonistes.Es va intercalant el present amb el passat, l'infantesa, com es van coneixer.
S'ens parla de la represió sexual, de l' incomunicació ( el que es pensa i no es diu!).
Ian McEvan ens fa viure l'angoixa d'aquestes dues persones que tot i estimant-se no son capaços d'entregar-se l'un a l'altre.I de com una petita decisió pot cambiar tota una vida!