diumenge, 29 de gener del 2012

EL TEMPS ENTRE COSTURES



Primera novel·la de l'escriptora María Dueñas, publicada el 2009 i traduida el català més tard.És avui en dia, una lectura molt llegida. Esta prevista emetre per antena3 la serie televisiva, basada en aquesta obra, recomenada per els més mandrosos!

Ens explica la història de Sira Qiroga, una jove aprenent de modista madrilenya que mesos abans de l'alçament nacional es veu obligada a fugir a Tanger, més endevant s'instalara a Tetuan, capital del Protectorat Espanyol en el Marroc, A on obrira el seu propi taller de costura.
Una història de ficció però en un escenari real ja que l'autora ha recullit informació mitjançant testimonis de la seva propia familia per part materna, residents durant époques en el Protectorat Espanyol, ha sigut així com personatges que en el seu moment van existir com Rosalinda Fox, Juan Luis Beigbeder, Alan Hillgarth, s'han mogut per aquests carrers.
Es pot clasificar l'obra de moltes formes,com una novel·la d'amor, novel·la d'espies, una novel·la de superació personal.



COM A CURIOSITAT:

La portada del llibre es un quadre del pintor escocés, Jack Vettriano "Valentine Rose" en la versió castellana, en l'edició en català el fons es de diferent color)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada