diumenge, 31 de maig del 2009

SORTIDA CERCLE D’ AMICS DELS PARCS NATURALS











Aquesta primavera les sortides d’ un dia han sigut per una banda l’ itinerari al parc natural Serra de Montsant i per l’ altra a L’ Espai natural de les Guilleries-Savassona ( Osona). La que hem triat nosaltres ha sigut aquesta última.
Com sempre dins la sortida hi ha dos recorreguts a escollir.El curt era d’ uns 4 Km i mig i el llarg ha sigut d’ uns 7 km i mig .
Es parteix del Parc de les Set Fonts ( Sant Julià de Vilatorta) i travessant el nucli urbà s’ agafa el GR 2 en direcció al castell de Sant Llorenç del Munt, ( antic Monestir, a l’ actualitat propietat privada de la família Farrés). Mª Dolors Farrés filla d’ aquesta família, ha sigut finalista del premi Sant Jordi per la seva novel·la “L’ hora quieta” ( obra documentada per manuscrits trobats en l’ anomenat monestir), una història d’ intriga en un monestir de la diócesis de Vic a finals del segle XIV, en el que el monestir es testimoni de l’ història d’ amor homosexual entre dos monjos, tot aixó ens ho han explicat els guies de “Sotacingles”. Aquestes sortides estan molt bé, doncs a més a més de passar el dia a la natura sempre aprens coses i coneixes llocs que per tu mateix no hi aniries mai.
En el coll del Portell s’ ha gaudit d’ una espectacular panoràmica ( plana de Vic, cingleres de Tavertet, el Collsacabra). A continuació es pren un corriol que travessa el vessant nord del Serrat del Pi, s’ hi troba el “ gorg de Llitons” gorg de considerable fondària format per l’ erosió de l’ aigua. Per cert que són els Llitons? Doncs són els follets del bosc, Mossen Cinto Verdaguer va escriure un poema que parla d’ ells, els descriu com a “els negres banyuts” i diu que surten del gorg en els dies de temporal i ataquen els vianants.
S’ arrriba a Folgueroles, població a on va néixer Jacint Verdaguer a l’ any 1845.
Què us ha semblat? Veieu tot el que s’ aprén a les sortides del cercle d’ Amics dels Parcs Naturals?

2 comentaris:

  1. Hola Mariló!!! com es que no hi poses fotos...
    Està molt be.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Hola Ló!!! que macooo!!!!!i si. tens raó molt instructiu.
    Molts petons de la teva germana...

    ResponElimina