dissabte, 15 d’agost de 2009

EL SILENCI


( El silenci interior que sorgeix de la meditació )


Gaspar Hernández periodista gironí, presentador del programa de radio “ el ofici de viure” de Catalunya Radio, es l’ autor d’ aquesta obra guanyadora del Premi Josep Pla 2009, ha estat una de les obres mes venudes aquest darrer Sant Jordi.
No es un llibre d’ autoayuda, la seva lectura ens acosta a la filosofia zen, a les teràpies alternatives.
Tracta del poder de la paraula i de la capacitat de la ment per curar-se. Gaspar reivindica
que la ciència investigui el perquè de curacions, remissions espontànies d’ alguns malalts Si les emocions poden fer enmalanti també poden curar..
Es un monòleg en el que el narrador es “ alter ego “ de l’ autor .Es una novel·la de ficció però a la vegada s’hi anomenen molts personatges reals, com l’ escriptor Baltasar Porcel, el músic Pascal Comelade, del mateix Josep Pla, el que defineix com un dels millors escriptors que em tingut mai en aquest país. ( pag. 136 ).Jodorowsky ( psicomag), Hiroshi Tasaka .
Tasaka, es l’ autor del llibre “Encuentra tu cumbre”, en ell ve a dir que una vida llarga no necessàriament és una vida feliç, i que una vida curta pot ser més satisfactòria que no pas una vida dilatada.¿ Què em de fer per tenir una vida satisfactòria?, “Es tracta de viure la vida preparats com si la mort s’ hagués d’ esdevenir demà.”. “Tant se val: igualment viuràs fins que et moris”.
Umiko una jove japonesa malalta de càncer demana cloure la nit amb un acte que va més enllà de la paraula dita. ( pag 179)
Es dura a terme “l´exercici final”?
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada