dilluns, 18 d’abril de 2011

TOSSA DE MAR

Recinte emmurallat de la vila vella i la platja GranPlatja d'Es CodolarTossa, es un poblet encisador de la Costa Brava.Les muralles de la vila vella són monument històric artìstic nacional.Aquestes van defensar la vila en nombroses ocasions, sobre tot en el segle XVI quan van haber-hi els atacs dels pirates.

Hi trobem quatre platges:la platja Gran, la platja de la Mar Menuda, la platja d'Es Codolar i la petita platja del Reig.
Platja de la Mar Menuda, el fons, Sa Banyera de Ses Dones.
en 1er. terme "la petita plaija del Reig" , el fons, la platja de la Mar Menuda, el seu devant podem gaudir de l'ILLA i ( més petitones, ES FREU)


Si no ho coneixeu, us anim-ho a fer-ho,a passejar per tots els racons de la vila vella,els més agosarats podem fer el camí de ronda que surt de Es Codolar i va fins la Torre dels Moros,(torre de vigilància),això si,cal anar ven calçat!
Tambè podeu visitar la Vil·la Romana dels Ametllers, és una de les viles més importants en fase d'excavació a la costa mediterrània de l'antiga província romana Tarraconense.Hi trovem restes d'un conjunt termal, mosaicsEn el portal d'entrada a la plaça d'armes podem veure, la Creu de Terme del Segle XIV-XV,les extremitats de la creu estan acabades amb la flor de lis. Al revers hi ha la imatge el Sant Crist amb les cames creuades i a l'anvers, hi trobem la Mare de Déu. Al capitell hi apareixen representats Sant Pere, patró dels pescadors, i Sant Benet.


L'església vella de Sant Vicenç d'estil gòtic, ara en ruïnes, la trobem sobre un penya-segat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada