diumenge, 23 de gener de 2011

EL PETIT PRÍNCEP


És un conte pòetic, sota l'aparença d'un conte per a nens.
La història explica la trobada d'un aviador i un nen.El llibre il·lustrat amb les aquarelles de l 'autor, que son reconegudes tan o més que el llibre per elles mateixes.
L'obra més coneguda d' Antoine de Saint-Exupéry, publicada el 1943.És realment un llibre per a nens? Quan la meva filla m'ha vist amb aquest llibre entre les mans, m'ha dit; mama que fas llegint aquest llibre infantil?.
Quan li he dit al meu fill que no he entes el llibre, m'ha respost; no hi ha res a entendre!
Les persones grans no entenen mai res, totes soles, i per als nens és molt pesat haver-los de donar sempre explicacions i més explicacions. ( pag.10)

A les persones grans els agraden les xifres.Quan els parleu d'un amic nou, no us en demanen mai les coses essencials.No us diuen mai: “¿Com és la seva veu? ¿Quins jocs prefereix? ¿Fa col·leció de papellones?” Us pregunten: ¿Quans anys té? ¿Quns germans són?¿Quan pesa?” Aleshores si que es pensen que el coneixen.(pag.19).

Els nens han de ser molt indulgents amb les persones grans.

Però jo, malauradament, no sé veure els bens a través de les caixes. Potser sóc una mica com les persones grans. Em dec haver fet vell. (pag. 21 )

El narrador és un aviador que ha hagut d'aterrat el desert del Sàhara i reparar tot sol el seu avió, l´endemà del seu aterratge una veuta molt especial el va despertar.
Si us plau ...dibuixa'm un be!
Era el Petit Príncep.
Creix entre ells un lligam d'amistat i estima, el Petit Príncep li parla dels baobabs, d'una rosa molt orgullosa, de l'expedició per coneixer altres asteroides a la recerca d'amics fins arrivar a la Terra.
L'asteroide del rei,el de l'home vanitós,el del bevedor, “que beu per ovlidar que té vergonya de beure “,el d'un home de negocis, el del fanaler, el del geògraf, i el setè planeta fou la Terra., on El petit Príncep té moltes coses per conèixer i amics per descobrir, la trovada amb la serp, el jardi florit de roses, l'eco de les muntanyes, la guineu, el guardaagulles, el venedor,i finalment com coneix a l'aviador.


Frases que deixen emprenta..
Només s'hi veu bé amb el cor, l'essencial és invisible als ulls.

És trist oblidar un amic.

És tan misteriós el país de les llàgrimes

Recte endavant no es pot anar gaire lluny

Em pregunto si les estrelles estan il·luminades perquè cadascú
algun dia pugui trobar la seva.

No s´està mai content allà on s´és

Entre els homes també t'hi trobes sol.

Els nens són els únics que saben què busquen.

1 comentari:

  1. Recuerdo este libro con un especial cariño.... estoy segura que aún lo conservo... yo era pequeña, es posible que lo tenga mi madre guardado con otros del colegio!!!
    Gracia

    ResponElimina