dijous, 30 d’agost del 2012

EL MAR






He de confessar que no coneixia el novelista irlandès. John Banville. Fa temps que una de les seves obres, "El Mar" va anar a parar a la prestatgeria de casa..Ha estat aquest estiu el triat per llegir-lo  Amb aquest llibre va guanyar el Premi Man Booker 2005 ( un dels premis amb més prestigi del mon. de parla anglesa) . He sabut que Banville, escriu sota el pseudònim de Benjamin Black en el genere de novel·la negra.


Max Morden, és un historiador d'art que acaba de perdre la seva dona desprès d'una llarga malaltia. En forma de narrador ens durà pel passat, l'estiu que tenia 11 anys, en el que va descobrir per primer cop l'amor.Per un passat més proper, quan va coneixer a l'Anna, que més tard sería la seva dona.
El faltar aquesta, decideix tornar el poble costaner a on va estiuejar cinquanta anys enrrera i acabar la monografia sobre el pintor Bonnard.

 

"Desnudo en la bañera, con perro" ( 1946) en la pag. 128-129 hi trobem una descripció molt acurada del quadre.

2 comentaris:

  1. Una bona entrada, Lo.No conec al escriptor, segur que es molt bó. Buscaré aquest llibre que recomanes.
    Per les vacances he llegit la trilogia de Suzanne Collins "Els jocs de la fam".
    Un petó.
    Roser

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser! "Els Jocs de la Fam" el va llegir ja fa temps el meu fill i li va encantar!, jo no m'animo, doncs no es l'estil de lectura que m'agrada.
      Que segueixis gaudint de l'estiu!

      Elimina